Green Friday

Den fjerde fredag i november bringer hvert år et helt særligt fænomen med sig: Black Friday. Forbrugsfesten over dem alle byder på tilbudsjagt og vilde mængderabatter, og mange steder udvides udsalget endda til Black Days, Black Weekend eller ligefrem Black Week. Tøj, hvidevarer og elektronik ryger i kurven, og dankortet svinges som aldrig før. Danskernes Black Friday-forbrug er steget markant de sidste par år, og i 2017 brugte vi hele 2,117 milliarder kroner på dagen alene.

Ja, Black Friday betyder tilbud i massevis – og naturligvis også et helt enormt overforbrug på verdensplan. Hos Gågrøn har vi derfor taget et aktivt valg om ikke at deltage i den amerikanske shoppingdag. Vi tror på, at vi har et fælles ansvar for at træde ud af brug-og-smid-væk kulturen og undgå de faldgruber, der kan friste os til at købe en masse trend-baserede varer, vi i bund og grund ikke har brug for.

Den 29. november kan du derfor, som alle andre dage, komme ned i butikken eller tage et kig på webshoppen. Her vil der hverken være særlige priser eller mængderabatter at hente. Dog kan du deltage i kampen mod masseforbrugets klimabelastning – vi donerer nemlig 20% af dagens omsætning til Den Grønne Studenterbevægelse.

Hvis du ønsker at tage del i modbevægelsen, kan du finde inspiration i Gogreens seks gode råd til den bevidste forbruger https://gogreendanmark.dk/gogreengoerblackfridaygroen/

 

  • Køb kun det, du har brug for
  • Køb produkter, der er produceret under ordentlige forhold for mennesker og miljø. Kig efter mærkerne og spørg dig frem, hvis du er i tvivl
  • Gå efter den gode kvalitet. Det holder længere og holder formen også efter 3. vask. Og så kan du sælge det eller give det videre
  • Køb brugt og gør et unikt fund
  • Køb ingenting og brug i stedet tiden sammen med dine børn, dine forældre, dine gode venner. Eller dig selv. Skoven er stadig smuk!
  • Tjek virksomhederne i GoGreen Danmark-netværket. Her er en mangfoldighed af virksomheder, der har én ting til fælles: Den gode kvalitet og respekten for mennesker og miljø i alt, hvad de sælger.