Tekstiler

Tekstiler produceres verden over i helt enorme mængder – og oftest ikke på en bæredygtig måde, som tager hensyn til både natur og mennesker. Eksempelvis er produktionen af tøj verdens mest forurenende industri (kun overhalet af olieindustrien), og hvert år produceres der på verdensplan 150 milliarder stykker tøj. Billige tekstiler er blandt andet billige, fordi produktionen efterlader en gigantisk ubetalt miljøregning. Det skal vi lave om på, og der er mange muligheder for at tage et aktivt valg for at mindske tekstilproduktionens massive forurening af kloden.

Først og fremmest kan man undgå at købe alt sit tøj i highstreetkæder, der lancerer et utal af kollektioner om året. Produktionen af tøj står står nemlig for hele 10 procent af verdens samlede udledning af CO2, og over halvdelen af alt aflagt tøj smides til forbrænding. Ved at investere i få, men gode items, undgår man i samme grad at tage del i den brug-og-smid-væk kultur, der hersker i modeverden.
Derudover kan et tilvalg af økologiske tekstiler gøre en stor forskel for både arbejderne og miljøet. Konventionel bomuld er den mest sprøjtede afgrøde overhovedet, og dyrkningen står for 10 procent af verdens pesticidforbrug. Desuden kan bomuldsproduktionen ikke længere følge med efterspørgslen, og derfor blandes tekstilet med flere og flere kunstoffer, der mindsker produktets holdbarhed. Økologisk dyrkning kræver mindre vand, udleder op til 94% mindre drivhusgas, binder CO2 til jorden. GOTS certificeret bomuld er din garanti for en miljømæssigt og socialt ansvarlig produktion. Bomulden dyrkes uden brug af pesticider og slutproduktet indeholder ikke allergifremkaldende eller giftige kemikalier.​ Vores viskestykker, håndklæder, klude og forklæder er fremstillet af GOTS certificeret økologisk bomuld i en kvalitet, som holder i årevis.