| Gågrøn Blog

En kamp på liv og død

Probiotika betyder 'for livet' og er det modsatte af antibiotika, der jo er det, som dræber bakterier. Bag vores probiotiske rengøringsprodukter fra Byoms gemmer der sig en ret interessant historie.

Overalt i hjemmet findes der dårlige bakterier. De giver ubehagelig lugt og har negativ indvirkning på vores helbred. Ved almindelig rengøring forsøger vi, at dræbe de dårlige bakterier. Det gør vi ved at desinficere, men bakterierne kommer ret hurtigt igen. Når du i stedet rengør med produkter der indeholder probiotika, spredes de gode bakterier ud på overfladerne og begynder en kamp mod de dårlige.

De gode bakterier elsker skidt og snavs (fx sved). De vokser sig hurtigt store og overtager pladsen fra de dårlige bakterier. Det kaldes kompetitiv hæmning. Den aktive probiotiske bakteriekultur renser dybt ned under overfladen gennem det der kaldes biofilmen. Det er den film af bakterier som kan danne sig på overfladen af et materiale. Du kender sikkert fornemmelsen fra dine tænder, når du har spist for meget sukker.

De gode bakterier fortsætter kampen i op til 8 dage efter du har vasket eller gjort rent med dem. Mange af os kender til probiotiske kosttilskud, som holder maven i balance. Probiotiske rengøringsprodukter virker på samme måde.
Her holder produkterne i stedet dit hjem eller din sportstaske i balance. Byoms probiotika er effektivt mod lugt, fedt og snavs, men samtidig – og næsten endnu bedre – er probiotika skånsomt mod miljøet. Ved at gøre rent med probiotiske rengøringsprodukter er du derfor med til at passe på planeten.

Alle Byoms produkter er ECOCERT-mærket, veganske, allergivenlige og bæredygtige og kommer i genanvendelige PET-flasker. Byoms vaskemiddel, gulvvask og opvaskemiddel er super koncentret, og kommer derfor i mindre flasker end normalt, hvilket reducerer transport af vand.

Se alle vores probiotiske produkter fra Byoms her


Kategorier