| Gågrøn Blog

Svaret på dine (kaffe)bønner ...

”Kaffefiltre kan indeholde bly, der kan frigives til kaffen.” skrev Forbrugermagasinet TÆNK for nylig. Oplysningen stammede fra den svenske forbrugerorganisation Råd och Rön, der havde testet 15 forskellige kaffefiltre.

Bly er som udgangspunkt et uønsket tungmetal, som man desværre, en gang imellem, finder i mad og drikkevarer. TÆNK slår dog fast, at det enkelte kaffefilter i sig selv ikke udgør en risiko, og at fundene heller ikke er ulovlige. Men trods alt viste testen, at 9 ud af 15 kaffefiltre havde et indhold af bly, der lå ud over det anbefalede.

I større koncentrationer kan bly forårsage skade på nervesystemet. Børn og fostre er særligt følsomme overfor påvirkningen, der kan have indflydelse på intelligens og indlæringsevne. Hos voksne kan bly skade nyrerne og give forhøjet blodtryk.

Du kan læse hele TÆNKs artikel her.

Og hvad er så lige den gode historie?

Jo, den kommer nu! Vi vil nemlig gerne slå et slag for at du, én gang for alle, vinker farvel til engangskaffefiltre af papir, og går over til et genanvendeligt kaffefilter. Det er så enkelt – og du kan spare hundredevis af engangsfiltre hvert år ved i stedet anvende ét der kan bruges igen og igen.

Terrible Twins har designet et bæredygtigt kaffefilter i 100% ubleget hør. Det har vi selvfølgelig her i butikken. Det skal lige koges, inden du anvender det første gang – og så er det klart til kaffe. Tøm og skyl filtret efter brug og lad det lufttørre. Kog jævnligt filteret, uden at bruge sæbe, for at fjerne grums og olie.

Hør dyrkes uden kunstvanding og pesticider og er biologisk nedbrydeligt. Dyrkningen af hør giver et væsentligt større udbytte pr. hektar end fx bomuld og leder ikke til ressourcespild, da hele planten anvendes til forskellige formål.

Kategorier