| Gågrøn Blog

Sig 'farvel' til kalk i din elkedel

En lille ”strikket” bold i rustfri ståltråd, der kan udrette mirakler i din elkedel. Produktet har de seneste par dage været genstand for overvældende interesse her i butikken. Den lille umage dims, også kaldet en Kettle Protector er ca. 3 cm i diameter, og forhindrer ganske enkelt, at din kedel kalker til.

Bolden virker ikke som en kalkfjerner, men forebygger at der danner sig kalk i kedlen. Du skal derfor komme bolden i en ren elkedel, og så ellers bare lade den blive der. Kedlen holdes derefter fri for aflejringer, hvilket reducerer kogetiden, sparer på energiomkostningerne og forlænger varmeelementets levetid. Bolden virker, når vandet koger. Den har ingen effekt i koldt vand. Med tiden vil der samle sig kalk i boldens trådnet. Det renses let af ved at massere bolden under rindende vand, eller ved at lægge den i blød i lidt eddike.

Hvis du lige nu har en elkedel fuld af kalk og gerne vil begynde at bruge din nye Kettle Procector, så lad kedlen stå i blød natten over i helt almindeligt husholdningseddike. Du kan uden problemer fortynde det 1:1. Om morgenen skyller du bare din kedel under hanen, så vil den være skinnende blank og fit for fight. Hvis du synes, den dufter lidt af eddike, kan du evt. koge den af en gang, inden du varmer vand til din morgenkaffe – og det er ved denne lejlighed, at din nye Kettle Protector flytter permanent ind i din elkedel.

Den lille ståltrådsbold ridser ikke din elkedel. Den gør det nemt at vedligeholde kedlen – helt uden brug af kemikalier. Du slipper ikke helt for at afkalke din kedel, men der vil gå meget længere tid imellem hver gang.

Kettle Protectoren er fremstillet af fødevaregodkendt rustfri stål, der hverken afgiver eller optager smag. Materialet er hygiejnisk og let at rengøre. Rustfri stål er næsten umuligt at slide op. Det holder i årevis og kan afleveres på genbrugsstationen til genanvendelse. Materialet er frit for BPA, ftalater og bly.

Kategorier